Що приготувати з авокадо Американська кухня



Marco mayer

(Фото: marco mayer, Shutterstock)

Отже, все почалося з того, що прийшла в блаженний стан, покуштувавши гуакамоле, рецепт якого прочитала в ШЖ. ... З'ясувавши, ніж хороший цей екзотичний плід — авокадо, вирішила, що треба спробувати різні блюда з його «участю». Звичайно, це вимагало часу (ну, хто ж дозволить сімейній людині експериментувати з одним і тим же овочем кожен день?!), І одні рецепти сподобалися більше, інші — менше. Але тут вже, як то кажуть, «на смак і колір ...».  

Оскільки батьківщина авокадо — Америка, цілком логічно почати огляд кулінарних творів з блюд, властивих американської кухні. Почнемо з тих, що мають статус «міжконтинентальних», тобто відомі як на північному материку, так і на південному. 

«Панамеріка»

Салат з креветками. Це досить просто. Спочатку 250 г. зварених і очищених креветок з'єднуємо з дрібно посіченою цибулиною, заправляємо 1 ст. ложкою соусу чілі і 100 г. майонезу (можна пісного) і перемішуємо. Потім беремося за авокадо: миємо, чистимо від шкірки, ріжемо кубиками і скроплюємо 1 ст. ложкою лимонного соку. Залишилося зовсім небагато: дно салатника вистилаємо салатними листям, на них поміщаємо авокадо, а зверху — креветочним масу. 

Зізнаюся, я все ж при повторній готуванні салатні листя порубати в локшину і змішала з авокадо. На смак здалося цікавіше. 

Холодний суп. Нашінкуем 1 черешок селери, поріжемо кубиками пару почищених дрібних авокадо. Змішавши, заллємо томатним соком, додамо сіль і прянощі за смаком, а також 2 ст. ложки червоного виноградного оцту, кришиво з 3 гілочок кінзи, 0,5 ч. ложки меленого перцю чилі. Знову перемішаємо, і страва готова. На любителя, звичайно, але мені особисто сподобалося. 

Бразилія

Салат з омаром. Беремо 2 великих авокадо, ріжемо спочатку навпіл, потім на тонкі скибочки. Додаємо, дрібно покришити, невелику цибулину і 2 — 3 гілочки петрушки, 0,5 ч. ложки сухої гірчиці і 6 ст. ложок сухого білого вина. Перемішавши, ставимо масу в холодильник на 1 годину. 

Тим часом м'ясо омара (грамів 200 — 300) ріжемо на шматочки середнього або навіть великого розміру, поливаємо 4 ст. ложками майонезу і 1,4 ч. ложками томатної пасти, солимо за смаком, якщо потрібно, і відставляємо в сторону. 

На салатні листя з 2 молодих качанчиків викладаємо авокадную масу, зверху — омарную, а поверхня посипаємо паприкою. От і все. Але я все-таки один качанчик салату порубали і переклала їм шари авокадо і омара. Правда, робила лише раз: омар у нас — задоволення недешеве. З креветками все ж якось простіше.

Бразильська сальса. Готувати цю страву не дуже складно, єдина заковика полягає в тому, щоб роздобути консервовану серцевину пальми. Мені її привозили з Німеччини. Але якщо така є, то зробити треба ось що. Спочатку порізати на шматочки (можна на кубики) 1 плід авокадо, скропити 1 ст. ложкою соку лайма, трошки посолити і поставити в холодильник хвилин на 40. 

Покришив 2 помідори, 1 цибулину, 1 зелений солодкий перець і 1 зубчик часнику, змішати їх з 0,25 ст. білого винного оцту і 2 ст. ложками рубленого коріандру, додавши пару горошин чорного запашного перцю. Цю суміш залишаємо маринуватися на півгодини. 

Серцевини пальми з 2 банок, обвалявши в борошні з 0,5 ч. ложки креольської приправи, обсмажуємо до рум'янцю, Остуджуємо, ріжемо на шматочки, викладаємо в порційні тарілки, зверху поміщаємо замариноване овочі, а на них — авокадо. Начебто можна подавати. 

Проте залишилося питання: що собою представляє креольська приправа? Це суміш, в яку поклали 2,5 частини меленої паприки, по 2 частини часникового порошку і солі, по 1 частини чорного меленого перцю, цибульного порошку, кайенского перцю, орегано та чебрецю. За одиницю вимірювання можна брати як кавову ложечку, так і їдальню — скільки захочеться заготовити про запас. 

Домінікана

Бутерброди. Нарізаємо дрібно (або розминаємо виделкою) половинки двох очищених авокадо, скроплюємо соком половинки лимона, змішуємо з квадратиками червоного солодкого перцю, половинкою дрібно посіченою червоної цибулини. Заправляємо фруктовим оцтом (1 ч. ложка), сіллю і меленим чорним перцем. Змішавши, кладемо суміш на хліб і дегустуємо.  

Кариби

Салат з тунця. У половинках двох плодів авокадо виймаємо м'якоть з середини, залишаючи її досить товстим шаром на шкірці. — Це будуть формочки для салату. Скроплюємо їх і вискобленний м'якоть лимонним соком. Консервованого тунця (2 банки) ріжемо на шматочки і укладаємо в «формочки», також сбризнув лимонним соком. 

Вилкою або в блендері робимо пюре з авокадо з 1 — 2 ст. ложками майонезу і заливаємо їм рибу. Зверху викладаємо мариновані каперси (50 г) і посипаємо салат меленим червоним перцем. Подаємо до столу з теплими кукурудзяними чіпсами. 

Свинина по-карибски. Світло-коричневий цукор (2 ст. Ложки), сіль (2 ч. ложки), корицю, кмин і запашний перець (по 1 ч. ложці) змішуємо і натираємо свинячу вирізку (приблизно грамів 700). Викладаємо м'ясо у форму, змащену маслом, і випікаємо в гарячій духовці протягом 50 хвилин, а потім накриваємо фольгою і тримаємо у формі ще чверть години. 

Дрібно рубаємо консервовані ананаси з банки, змішуємо з рубаним зеленим луком (2 — 3 пір'їнки) і кубиками м'якоті одного авокадо. Солимо і перчимо за смаком. Це — сальса до свинини, яку перед подачею треба тонко нарізати. 

Мексика

Салат. Ріжемо кубиками м'якоть 2 невеликих авокадо (відразу сбризнув соком половини лимона), 1 солодкого перцю і 2 помідорів. Додаємо дрібно покришені солодкий ріпчаста цибуля (1 головка) і зелень. Заправляємо оливковою олією за смаком (стандарт — 2 ст. Ложки), перемішуємо — і на стіл. 

Холодний суп-пюре. Кубики м'якоті авокадо з четвертинками ріпчастої цибулини, зубчиком часнику, порізаною зеленню (2 — 3 гілочки кінзи і 1 гілочка м'яти), 2 ст. ложками лимонного соку і 1 ст. овочевого бульйону (у мене був капустяно-морквяно-цибульно-томатний з корінцями пастернаку і селери) змішати в блендері до однорідності. 

Потім розводимо отриману масу ще 1,5 ст. бульйону, додаємо 1 ст. ложку соєвого соусу, поперчити, якщо потрібно — посолимо і знову гарненько перемішуємо. Витримуємо в холодильнику півгодини, щоб настоявся, і можна пригощатися. Для пісного столу — просто делікатес.

Тако (тортилья) з індичкою. Цей рецепт, звичайно ж, для скоромного столу, але ж і Великдень вже наближається. Так що чекати залишається недовго. А для приготування потрібно в розігріті мексиканські коржі тортільяс (загорніть у фольгу і потримаємо в духовці кілька хвилин) числом 8 шт. покласти начинку і згорнути рулетом. Начинка складається з 3 неперемешанних компонентів.

1. Сальса: 4 дрібно порізаних помідора, 5-сантиметрової довжини свіжий огірок, теж подрібнений (покладається ще й від насіння очищати, але я, якщо чесно, це вимога проігнорувала), тонко покришений червона цибулина, 100 г. консервованої червоної квасолі, сік 1 лайма, 1 — 2 ст. ложки соусу чілі. З'єднуємо і перемішуємо. 

2. Авокадо: два невеликих плоду чистимо, ріжемо кубиками, скроплюємо соком лайма чи лимона, розминаємо виделкою.

3. Індичка: копчену птицю (350 — 400 г) ріжемо брусочками.

Схожі записи

Comments are closed.